Valentýnské menu ve školní jídelně podle šéfkuchaře Zbyňka Diatky 
  
V pátek 14. 2. 2025 na den svatého Valentýna, patrona všech zamilovaných, se i naše školní jídelna proměnila v láskyplný
 prostor. Výjimečnou atmosféru navodil svou optimistickou a laskavou povahou šéfkuchař firmy Lagris-Podravka pan Zbyněk 
 Diatka. Spolupráce s touto firmou je dlouhodobě jedna z nejlepších a nejkvalitnějších a my si moc vážíme toho, že si na 
 nás ve svém nabitém programu pan Diatka pravidelně udělá čas a potěší svou přítomností nejen naše malé i velké strávníky, 
 ale také naše šikovné paní kuchařky, se kterými si rád vyměňuje své zkušenosti z praxe a třeba se i vzájemně podělí 
o nejnovější trendy a technologie vaření.
Na menu v pátek byla "Zamilovaná polévka" /krémová tomatová s krutony/, jako chod č. 1  Amorův kuřecí plátek
 zapečený s bylinkovým sýrem, opékaný brambor, dip a růžový salát a sladký chod č. 2 Valentýnské dukátky 
z bramborového těsta obalené v opečené vanilkové strouhance, ovocný přeliv z jahod a malin, mléčný nápoj.
Děti i dospělí si moc pochutnali a my závěrem přejeme všem strávníkům i jejich rodinám spoustu lásky a radosti 
v životě a budeme se těšit na další příjemné setkání s panem šéfkuchařem.
Tento týden už si všichni pochutnáváme na masopustních dobrotách, ze kterých jako každoročně největší
 zájem vzbuzují masopustní bavorské vdolečky s tvarohem a povidly a všichni společně se těšíme na jarní prázdniny.
 Ani po prázdninách ale neusneme na vavřínech a čeká nás barevný týden a určitě si pro děti připravíme i 
nějaké tématické vaření na Velikonoce.
Krásné poslední zimní dny přeje kolektiv školní jídelny
 
 
 Na všechny fotografie se podívejte do naší fotogalerie - 
  zde