Valentýnské menu ve školní jídelně podle šéfkuchaře Zbyňka Diatky
V pátek 14. 2. 2025 na den svatého Valentýna, patrona všech zamilovaných, se i naše školní jídelna proměnila v láskyplný
prostor. Výjimečnou atmosféru navodil svou optimistickou a laskavou povahou šéfkuchař firmy Lagris-Podravka pan Zbyněk
Diatka. Spolupráce s touto firmou je dlouhodobě jedna z nejlepších a nejkvalitnějších a my si moc vážíme toho, že si na
nás ve svém nabitém programu pan Diatka pravidelně udělá čas a potěší svou přítomností nejen naše malé i velké strávníky,
ale také naše šikovné paní kuchařky, se kterými si rád vyměňuje své zkušenosti z praxe a třeba se i vzájemně podělí
o nejnovější trendy a technologie vaření.
Na menu v pátek byla "Zamilovaná polévka" /krémová tomatová s krutony/, jako chod č. 1 Amorův kuřecí plátek
zapečený s bylinkovým sýrem, opékaný brambor, dip a růžový salát a sladký chod č. 2 Valentýnské dukátky
z bramborového těsta obalené v opečené vanilkové strouhance, ovocný přeliv z jahod a malin, mléčný nápoj.
Děti i dospělí si moc pochutnali a my závěrem přejeme všem strávníkům i jejich rodinám spoustu lásky a radosti
v životě a budeme se těšit na další příjemné setkání s panem šéfkuchařem.
Tento týden už si všichni pochutnáváme na masopustních dobrotách, ze kterých jako každoročně největší
zájem vzbuzují masopustní bavorské vdolečky s tvarohem a povidly a všichni společně se těšíme na jarní prázdniny.
Ani po prázdninách ale neusneme na vavřínech a čeká nás barevný týden a určitě si pro děti připravíme i
nějaké tématické vaření na Velikonoce.
Krásné poslední zimní dny přeje kolektiv školní jídelny
Na všechny fotografie se podívejte do naší fotogalerie -
zde