3. Základní škola Holešov
Valentýnské menu ve školní jídelně podle šéfkuchaře Zbyňka Diatky V pátek 14. 2. 2025 na den svatého Valentýna, patrona všech zamilovaných, se i naše školní jídelna proměnila v láskyplný prostor. Výjimečnou atmosféru navodil svou optimistickou a laskavou povahou šéfkuchař firmy Lagris-Podravka pan Zbyněk Diatka. Spolupráce s touto firmou je dlouhodobě jedna z nejlepších a nejkvalitnějších a my si moc vážíme toho, že si na nás ve svém nabitém programu pan Diatka pravidelně udělá čas a potěší svou přítomností nejen naše malé i velké strávníky, ale také naše šikovné paní kuchařky, se kterými si rád vyměňuje své zkušenosti z praxe a třeba se i vzájemně podělí o nejnovější trendy a technologie vaření.

Na menu v pátek byla "Zamilovaná polévka" /krémová tomatová s krutony/, jako chod č. 1 Amorův kuřecí plátek zapečený s bylinkovým sýrem, opékaný brambor, dip a růžový salát a sladký chod č. 2 Valentýnské dukátky z bramborového těsta obalené v opečené vanilkové strouhance, ovocný přeliv z jahod a malin, mléčný nápoj.

Děti i dospělí si moc pochutnali a my závěrem přejeme všem strávníkům i jejich rodinám spoustu lásky a radosti v životě a budeme se těšit na další příjemné setkání s panem šéfkuchařem.

Tento týden už si všichni pochutnáváme na masopustních dobrotách, ze kterých jako každoročně největší zájem vzbuzují masopustní bavorské vdolečky s tvarohem a povidly a všichni společně se těšíme na jarní prázdniny.

Ani po prázdninách ale neusneme na vavřínech a čeká nás barevný týden a určitě si pro děti připravíme i nějaké tématické vaření na Velikonoce.

Krásné poslední zimní dny přeje kolektiv školní jídelny


Na všechny fotografie se podívejte do naší fotogalerie - zde

 
Vytvořeno: 2015 - 2024 | Všechna práva vyhrazena | Web: A. Maťová | Design: J. Sovadníková |