3. Základní škola Holešv
Jídelníček na týden: 20. ledna - 24. ledna 2020
20. 1.Čočková (1a)
 1. Vařené moravské uzené, dušený špenát, brambory, ovoce, ovocný čaj (1a,3,7)
 2. Zapečený lilek v tomatové omáčce se sýrem, brambory, ovoce, šťáva (1a,3,7)
21. 1.Masový krém (1a,9)
 1. Vepřová směs na čínský způsob, rýže, zeleninový salát, šťáva (1a,3,7)
 2. Tábornický špíz, brambory s pažitkou, kompot, šťáva (1a,3,7)
 3. Pařížský salát, pečivo, ovoce, čaj (1a,3,4,7)
22. 1.Kulajda (1a,3,7)
 1. Zeleninové rizoto, okurka, ovoce, šťáva
 2. Hamburská kýta, houskový knedlík, ovoce, ovocný čaj (1a,3,7)
23. 1.Mrkvová (1a)
 1. Vepřový plátek v medovo-hořčičné marinádě, brambory s pažitkou, zeleninový salát, šťáva (1a,10)
 2. Zapečené flíčky s bramborem, okurka, ovoce, šťáva (1a,3,7)
 3. Salát z tarhoni s čočkou, ovoce, čaj (1a,3,7)
24. 1.Zelňačka (1a)
 1. Jáhlová kaše se skořicí, ovoce, ovocný čaj (1a,3,7)
 2. Španělský ptáček, směsná rýže, kompot, šťáva (1a,3,10)

V jídelním lístku jsou u jídla v závorce uváděna čísla alergenů, která alergikům pomohou při objednávání jídla.
1Obiloviny obsahující lepek: a) pšenice, b) žito, c) ječmen, d) oves, e) špalda,
 f) kamut, g) hybridní odrůdy a výrobky z nich
2Korýši a výrobky z nich
3Vejce a výrobky z nich
4Ryby a výrobky z nich
5Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7Mléko a výrobky z něj
8Skořápkové plody: a) mandle, b) lískové ořechy, c) vlašské ořechy, d) kešu ořechy,
 e) pekanové ořechy,  f) para ořechy, g) pistácie, h) makadamie a výrobky z nich
9Celer a výrobky z něj
10Hořčice a výrobky z ní
11Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitany
13Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj
14Měkkýši a výrobky z nich
 
Vytvořeno: 2015 | Všechna práva vyhrazena | Web: A. Maťová | Design: J. Sovadníková |  www.3zshol.cz