3. Základní škola Holešov
Školní jídelna v době koronaviru Říká se, že každá krize představuje současně i novou příležitost. Naše školní jídelna se přesně takto postavila k době koronavirové. Pojali jsme to jako příležitost. Příležitost především pro rozvoj a nastavení přísnějších hygienických pravidel.

Škola sice zavřená byla, ale školní jídelna dále poskytovala své služby. Pro cizí strávníky, žáky na distanční výuce, zaměstnance a děti od rodičů vybraných pracovních pozic jsme vařili nepřetržitě. Spousta legislativy, nových pravidel a změn – s tím vším jsme se museli poprat. Nejúčinnější obranou však proti viru se nám osvědčilo pečlivé dodržování správné výrobní a hygienické praxe.

Personál kuchyně tento čas také využil pro rozvoj. Proběhlo online školení na téma „Bylinky ve školním stravování“, kde se kuchařky seznámily s bylinkami, které se hodí pro dochucení a zpestření pokrmů ve školní jídelně.

Nakoupily se nové knihy plné zajímavých receptur, které se postupně zařazují do jídelníčku. A v posledních dnech proběhlo školení od firmy Retigo, kde se zaměstnanci jídelny dozvěděli spoustu nových tipů na nové recepty a na práci s konvektomatem.

Pevně věříme, že se nám podařilo „chytit příležitost za pačesy“ a našim strávníkům u nás bude chutnat! Ing. Ivana Čubová
vedoucí školní jídelny 3. ZŠ Holešov
 

  
  

 
 
Vytvořeno: 2015 | Všechna práva vyhrazena | Web: A. Maťová | Design: J. Sovadníková |  www.3zshol.cz