Školní jídelna v době koronaviru
Říká se, že každá krize představuje současně i novou příležitost. Naše školní jídelna se přesně
takto postavila k době koronavirové. Pojali jsme to jako příležitost. Příležitost především pro
rozvoj a nastavení přísnějších hygienických pravidel.
Škola sice zavřená byla, ale školní jídelna dále poskytovala své služby. Pro cizí strávníky,
žáky na distanční výuce, zaměstnance a děti od rodičů vybraných pracovních pozic jsme vařili nepřetržitě.
Spousta legislativy, nových pravidel a změn – s tím vším jsme se museli poprat. Nejúčinnější
obranou však proti viru se nám osvědčilo pečlivé dodržování správné výrobní a hygienické praxe.
Personál kuchyně tento čas také využil pro rozvoj. Proběhlo online školení na téma „Bylinky ve školním
stravování“, kde se kuchařky seznámily s bylinkami, které se hodí pro dochucení a zpestření pokrmů
ve školní jídelně.
Nakoupily se nové knihy plné zajímavých receptur, které se postupně zařazují do jídelníčku.
A v posledních dnech proběhlo školení od firmy Retigo, kde se zaměstnanci jídelny dozvěděli
spoustu nových tipů na nové recepty a na práci s konvektomatem.
Pevně věříme, že se nám podařilo „chytit příležitost za pačesy“ a našim strávníkům u nás bude
chutnat!
Ing. Ivana Čubová
vedoucí školní jídelny 3. ZŠ Holešov

