3. Základní škola Holešov
Dokumenty školy ve školním roce 2022/2023 Školní vzdělávací program Školní vzdělávací program je učební dokument, který si vytváří každá základní škola, aby realizovala požadavky Rámcového vzdělávacího programu (RVP) pro daný obor vzdělávání. Je zakotven v zákoně č. 561/2004 Sb. - Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v § 3 a § 5.
Naše škola má vytvořený školní vzdělávací program s názvem Cesta za poznáním.

Stručná profilace naší školy
- přípravná třída
- logopedická třída v 1. ročníku
- výuka jazyka anglického od 1. ročníku s přímou návazností v dalších ročnících
- třída s rozšířenou výukou anglického jazyka od 6. ročníku
- výuka plavání od 1. do 9. ročníku
- nepovinné předměty – sborový zpěv, sportovní hry
- nabídka dalších cizích jazyků od 8. ročníku – jazyk německý nebo ruský
- přírodopisné, zeměpisné a dějepisné exkurze – 6.- 9. ročník
- lyžařský výcvik – 7. ročník
- týdenní vzdělávací zájezd do Anglie

Školní vzdělávací program "Cesta za poznáním" byl aktualizován a schválen Školskou radou ke dni 29. 8. 2022.

Celý dokument je pro veřejnost dostupný v aule školy po dobu denního provozu školy – od 6.00 do 17.00.

Školní řád ve školním roce 2022/2023 Ředitel 3. Základní školy Holešov v souladu s § 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (dále jen Školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vydává školní řád.
1. Školní řád upravuje
a) podrobnosti k výkonu práv a povinností dětí, žáků, studentů a jejich zákonných zástupců ve škole nebo školském zařízení a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky
b) provoz a vnitřní režim školy nebo školského zařízení
c) podmínky zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí, žáků nebo studentů a jejich ochrany před sociálně patologickými jevy a před projevy diskriminace, nepřátelství nebo násilí
d) podmínky zacházení s majetkem školy nebo školského zařízení ze strany dětí, žáků a studentů
2. Školní řád obsahuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů.
3. Školní řád zveřejní ředitel na přístupném místě ve škole nebo školském zařízení, prokazatelným způsobem s ním seznámí zaměstnance, žáky a studenty školy nebo školského zařízení a informuje o jeho vydání a obsahu zákonné zástupce nezletilých dětí a žáků.

Školní řád na školní rok 2022/2023 platný od 1. 9. 2022 k prohlédnutí zde.
Celý dokument je pro veřejnost dostupný v aule školy po dobu denního provozu školy – od 6.00 do 17.00.
Minimální preventivní program Minimální preventivní program je konkrétní dokument zaměřený na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj a rozvoj jejich sociálně komunikativních dovedností. Je založen na podpoře vlastní aktivity žáků, pestrosti forem preventivní práce se žáky, zapojením celého pedagogického sboru školy a spolupráci se zákonnými zástupci žáků školy.
Školní metodik prevence je iniciátorem, koordinátorem a zpracovatelem MPP. Průběžně vyhodnocuje preventivní strategii školy a vypracovává závěrečnou hodnotící zprávu za příslušný školní rok. Tato zpráva je obvykle součástí výroční zprávy školy.


Výroční zpráva V souladu s §10, odst. 3 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) je povinností ředitele základní školy zpracovat Výroční zprávu o činnosti školy za předcházející školní rok a zveřejnit ji na přístupném místě ve škole.
Výroční zpráva za školní rok 2021/2022 zde.
Výroční zpráva za předchozí školní rok je veřejnosti dostupná v aule školy po dobu denního provozu školy – od 6.00 do 17.00.
Plán práce na školní rok 2022/2023 Plán práce zpracovává vedení školy na celý nadcházející školní rok. V plánu jsou zahrnuty nejvýznamnější akce školy.

Plán práce na školní rok 2022/2023 - k prohlédnutí zde.
 
Vytvořeno: 2015 | Všechna práva vyhrazena | Web: A. Maťová | Design: J. Sovadníková |